Полузащитникът на Манчестър Сити Бернанрдо Силва окачестви трансфера на Фабиньо с Ливърпул като удар за мърсисайдци.

Бразилският полузащитник стана първото ново попълнение за финалиста в Шампионската лига през изминалия сезон, след като Монако прие офертата от 44 милиона лири за своя играч.

Бернардо Силва напусна Монако през миналото лято и заяви, че предпочита Фабиньо през настоящата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе. Тримата играха заедно на „Стад Луи II” в шампионския сезон на монегаските.

„Нормалният избор би бил Мбапе. В следващите години той ще стане един от най-добрите в света. Трудно ми е да избера някой между двамата.Фабиньо има още поне 10 години силен футбол. Той е много интелигентен футболист и играе много силно. Също така е прекрасен човек”, заяви Силва пред “L’Equipe”.

Полузащитникът на Манчестър Сити заяви, че не съжалява, че е напуснал Франция след трансфера си на Албиона. „Много съм щастлив. Играх доста през изминалата кампания. Стартирах в почти 30 мача, което не е никак лошо. Изиграхме фантастичен сезон, а отборът е фантастичен. Всичко е перфектно, но не ми харесва времето в Англия. Много е мрачно. Приятелите ми казваха: „Бернардо, отиваш на място, където е много студено”. В Португалия и Монако има два до четири месеца, които са студен. Но в Англия е друго – тук е студено осем или девет месеца”, сподели неволите си Силва.

23-годишният полузащитник е на прага да дебютира на Мондиал с Португалия. Силва призна, че не се чувства подготвен да замени голямата звезда на отбора – Кристиано Роналдо.

„Невъзможно е да заменя Роналдо. Всеки знае това. Той е най-добрият футболист на всички времена. Винаги се опитвам да съм полезен на отбора, а отборът е селектиран от много добри футболисти. Прилича ми малко на клубния ми Манчестър Сити. Има четири-пет доминиращи играчи, а останалите са достатъчно добри, за да се оформи перфектен отбор. Когато някой спре Кристиано, другите се наемаме да предотвратим проблемите ни”, завърши Силва.

Португалия стартира кампанията си на Мондиал 2018 с Испания на 15 юни от 21,00 часа.