В предаването „Премиър лийг Токшоу“ ще погледнем как Ливърпул надхитри Манчестър Сити в дербито от 12-тия кръг на англиийската Висша лига.

Една от основните причини за згубата беше защита на "гражданите". Те допуснаха два гола при първите две атакаи на Ливърпул.

При първия гол играчите на Сити не направиха качествена преса и 7 играчи остават зад линията на топката. Защитата е оголена за тримата в атака за Ливърпул. Джон Стоунс не успява да спре Садио Мане, но неговото центриране не е добро. Въпреки това илкай Гюндоган не успява да изчисти по най-добрия начин. На висчкото отгоре няма нито един играч на Сити пред наказателното поле. Фабиньо имаше огромно пространство, овладя топката и отправи чудесния удар, който Клаудио Браво нямаше как да спаси.

Вторият гол отново падна след бърза контаатака на "мърсисайдци". Всичко започва от едно изумително подаване на Трент Александър-Арнолд от десния към левия фланг, където е другият краен защитник на "червените" Андрю Робъртсън. Бернардо Силва вече е закъснял, за да помогне в отбрана и шотлендецът отравя брилянтоно центриране, което е засечено от Мохамед Салах на далечната греда. Робърстън има повече асистенции от началото на миналия сезон от всеки друг игарч във Висшата лига. Ето защо крайните защитници на Ливърпул са важна част от атаките на тима.