Вече са ясни 8-те отбора продължаващи борбата в най-авторитетния европейски клубен турнир в Европа - Шампионската лига. Две странни неща правят впечатление на пръв поглед.

Първото е липсата на английски тим, а второто - присъствието на два френски тима. Монако и ПСЖ си заслужиха мястото сред най-силните, след като отстраниха Арсенал и Челси напук на футболната логика.

Това идва да покаже на феновете на великата игра, че в европейските турнири може да стане всичко. Арсенал беше на крачка от класирането, само гол не му стигна, но "артилеристите" са свикнали да се препъват, когато не трябва. Така Димитър Бербатов и съотборниците му чакат жребия за 1/4-финалите, който ще се тегли в петък. 

ПСЖ направи чудото срещу Челси, а сега гледа напред и чака следващия си съперник. За справка миналия сезон парижани пак бяха на 1/4-финалите, но Челси ги отстрани.

Трите испански отбора - Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид чакат един измежду френските тимове като ще се опитат да вземат някой скалп. През сезон 2013/2014 тези тимове пак бяха сред най-силните осем, а два от тях играха и финал.

Ювентус смачка Борусия Дортмунд и увеличи апетита си, а Порто и Байерн Мюнхен също не са за изхвърляне.

Предстои доста качествен футбол, а дали френските тимове ще вземат още някоя жертва е само въпрос на време.