Вратарят на Ливърпул изживя една от най-тежките си години в своята кариера. Той допусна два изключително нелепи гола във финала на финала в Киев в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, и въпреки големия си талант под рамката, името му бе опетнено от грешките в този мач. 

Един от най-спорните моменти в онзи двубой бе свързан с удар по главата с лакът от Серхио Рамос спрямо германския страж. Според вратаря именно този удар е повлиял за грешката му при гола на Карим Бензема.

"Мисля, че постигнах нещо голямо, тъй като играх в онзи финал. Не позволявам никой да подценява този факт. Миналият сезон бе страхотен, но с нещастен край. Но в спорта си длъжен да преодоляваш трудностите", споделя Кариус, който по-рано през лятото бе отдаден по наем в турския Бешикташ.

"Никой не успя да разбере връзката между травмата ми на терена и грешката, която допуснах при първия гол. Това не е извинение, а обяснение. Не знам дали Рамос ме контузи, това не е обяснение обаче. Той знае много добре, но това не е важно. Никога не ми се е извинявал до момента. Ударът в главата затрудни погледа ми. При нормални условия не бих допуснал тази грешка", сподели Кариус.