Бившият английски елитен рефер Марк Клатънбърг коментира дискусионната дузпа, която бе отсъдена срещу Ливърпул в двубоя от Шампионската лига срещу Наполи в Неапол. Левият бранител Андрю Робъртсън извърши нарушение в наказателното поле срещу Кайехон, но според мнозина контактът между двамата бе твърде лек, за да бъде отсъдено най-тежкото наказание във футбола.

В колонката си във вестник Daily Mail, Клатънбърг коментира именно наказателния удар, който според него е бил абсолютно правилно отсъден.

 „Съжалявам за фенове на Ливърпул, но това бе дузпа. Андрю Робъртсън извърши нарушение срещу Хосе Кайехон в наказателното поле с грешния крак и не докосна топката. Кракът на Робъртсън бе в пространството на Кайехон и направи контакт с бедрото на играч на Наполи. След като германският рефер Феликс Брих отсъди дузпа, веднага след това бе използван VAR, за да бъде проверено дали наистина имаше контакт. Повторенията от няколко ъгъла показаха именно това, така че първоначалното решение на рефера остана. Това бе и правилното решение в случая”, написа той.