Въпреки сериозните предупреждения за ексцесии преди, по време и след мача на Рома срещу Ливърпул в Шампионската лига, привържениците на „червените“ показаха, че са готови на всичко, за да подкрепят любимия си тим.

Хиляди фенове на „мърсисайдци“ заляха Рим вчера и днес в очакване на изключително важния полуфинален реванш от турнира срещу „римските вълци“ на „Олимпико“ утре.

Ливърпул е абсолютен фаворит в сблъсъка след гръмката победа с 5:2 в първия мач на „Анфийлд“.

Преди първия мач в Англия обаче се стигна до неприятни инциденти, при които привърженик на Ливърпул едва не бе убит от ултраси на Рома. Ирландецът Шон Кокс бе бит с колани в главата, а животът му едва бе спасен. Той продължава да бъде в тежко състояние в ливърпулска болница. Двамата виновни за това пък бяха арестувани часове след боя и продължават да лежат в ареста.

Властите в Италия и Англия предупредиха за евентуални нови ексцесии преди реванша в Рим, като препоръчаха на „червените“ фенове да не пътуват за италианската столица, ако нямат билет за срещата.

Очаква се Ливърпул да бъде подкрепен от близо 5000 свои фенове, част от които вече са в Рим и кръстосват свободно улиците на Вечния град.

Вижте снимки в нашата галерия.