Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отдаде заслуженото на своите футболисти, въпреки тежкото поражение с 0:3 от Барселона в първия мач между двата отбора от полуфиналите в Шампионска лига.

В големи периоди от мача мърсисайдци стояха по-добре на терена и това бе отчетено от германеца в анализа му за двубоя. Той обаче акцентира на разликата в реализирането на положенията.

"Футболът е такъв. Игра на голове, те вкараха три, а ние нито един. Представянето ни бе доста добро, момчетата изиграха супер мач. Но срещу Барселона само няколко възможности могат да бъдат достатъчни (за тях). Щастлив съм с представянето ни, не прекалено доволен от резултата. Това е футболът. Това е лош резултат, но трябва да го приемем", заяви Клопо.

Той обаче отказва да развее бялото знаме преди реванша. "Сега трябва да се възстановим, да отидем в Нюкасъл и да си вземем поуките. Барселона показа, че имат повече опит. Видяхме това в моментите, в които прекъснаха нашия ритъм, падаха, но това е част от играта. 3:0 не е най-лесният резултат, но има още един мач и нашите хора ще са там."

"Начинът, по който им създадохме проблеми бе великолепен и контролирахме играта през второто полувреме. При първия гол играхме лошо в защита, но 1:0 не е голям проблем. Влизайки във второто полувреме, не знам, дали можехме да играем по-добре. Но те имаха един момент с напречната греда и после Лионел Меси беше там за лесен гол, а другият бе превъзходен удар. Беше неспасяемо", анализира Клоп.