Отборът на Ливърпул победи Генк с 2:1 в двубой от група на Е на Шампионската лига. Джорджиньо Вайналдум откри за домакините в 14-ата минутта. Мбуана Самата изненадващо изравни в 40-ата минута. Алекс Окслейд-Чембърлейн отново изведе "мърсисайдци" напред в 53-ата минута. "Червените" контролираха срещата през почти цялото време, но можеха да си изпатят сериозно в края на първата част, когато освен, че гостите изравниха, но можеха и да поведат. Все пак през втората част момчетата на Юлген Клоп показаха класати си и не дадоха повече шансове на футболистите на Генк и заслужено се поздравиха с успеха. Тази победа успя да изведе Ливърпул на първата позиция с 9 точки, след грешната стъпка на Наполи. Генк остават последни с една точка, но с шансове да се преборят за третото място. 

В 14-ата минута капитанът Джеймс Милнър центрира, топката рикошира от двама футболисти на Генк и попадна в Джорджиньо Вайналдум, който я засече под гредата, за да открие резултата.

В 21-ата минута Гаетан Куке спаси изстрел на Милнър

Две минути след това Дивок Ориги комбинира с Наби Кейта, който шутира, но бранител на гостите блокира изстрела.

В 31-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн премина покрай играч на Генк и опита шут от границата на наказателното поле, но топката се спря в тялото на бранител на Генк.

Пет минути по-късно Мохамед Салах стреля, но неточно.

В 40-ата минута Трент Александър-Арнолд изби топката в корнер точно преди Самата да нанесе изстрел. След изпълнението на корнера обаче Самата надскочи всички  и стреля с глава за 1:1.

Веднага след гола Генк имаше шанс да направи стигне дори до пълния обрат, но Хейнен не уцели вратата.

Ориги пък пропусна да върне аванса на домакините, след като получи подаване от Наби Кейта, но стреля в аут.

В 53-ата минута Ливърпул излезе напред в резултата в 53-ата минута. Дивок Ориги центрира от аут-линията. Топка стигна до Фабиньо, който подаде на Салах, а той на свой ред потърси Алекс Окслейд-Чембърлейн. Англичанинът отправи чудесен изстрел и топката влетя във мрежата на Куке.

Шест минути по-късно Мохамед Салах шутира от наказателното поле, но право в ръцете на враталя.

В 61-ата минута египтянинът изведе елегантно с пета Вайналдум, който стреля, но защитник на гостите блокира удара.

Следващите минути не предложиха нещо по-интересно, като изглеждаше, че Ливърпул държи срещата под контрол.

В 81-ата минута Хейнен завърши обещаваща атака на Генк, но Алисон се намеси отличнно.

В 84-ата минута Салах можеше да подаде на свободния Садио Мане, но предпочете да финтира няколко защитници и прекали.


ЛИВЪРПУЛ – ГЕНК 2:1

1:0 Джорджиньо Вайналдум 14' 

1:1 Мбуана Самата 40'

2:1 Алекс Окслейд-Чембърлейн 53'

Стартов състав на Ливърпул:

Ливърпул (4-3-3): 1. Алисон – 66. Трент Александър-Арнолд, 12. Джо Гомес, 4. Върджил ван Дайк, 7. Джеймс Милнър (к) – 5. Джорджиньо Вайналдум, 3. Фабиньо, 8. Наби Кейта – 15. Алекс Окслейд-Чембърлейн, 11. Мохамед Салах, 27. Дивок Ориги

Старши треньор: Юрген Клоп

Главен съдия: Иван Крузлиак, Словакия

Стадион: „Анфийлд“, Ливърпул, Англия