Ливърпул продължава с колебливите изяви напоследък, като се изложи и в Шампионската лига. Мърсисайдци стигнаха само до равенство срещу руския шампион Спартак в Москва, като битката приключи 1:1. 

Руснаците са в отчайваща форма и нижат ужасяващи резултати в първенството си. Но успяха да се опънат на смятания за фаворит английски тим и изковаха втората си точка в тази група. Толкова имат и "червените". 

За московчани 84 минути игра българският национал Ивелин Попов, който се отличи с няколко хубави изяви. Неговият тим поведе чрез Фернандо в средата на първата част, малко след това гол на Садио Мане за Ливърпул беше отменен, а още преди почивката Филипе Коутиньо изравни. Но това беше всичко като попадения в този мач. 

Така двата тима продължават с равен актив в битката за второто място, а като лидер се откъсна Севиля. Испанците треснаха без проблеми аутсайдера Марибор на свой терен с 3:0 и вече имат четири точки в актива си. Героят беше Уисам Бен Йедер, който наниза хеттрик за андалусийците. 

Колкото до битката в Москва, тя предложи много интересно начало и много интересни моменти. Гостите имаха надмощие в началото, но Емре Джан и Филипе Коутиньо не можаха да намерят целта. 

Спартаковци първи обаче стигнаха до гол. Това се случи в 23-та минута, когато бразилецът Фернандо беше точен от пряк свободен удар. В атаката преди това Ивелин Попов беше фаулиран. 

Мърсисайдци регираха като ужилени. Две минути по-късно те стигнаха до попадение чрез Садио Мане след пас на Коутиньо, но то беше отменено заради засада. Повторенията показаха категорично, че реферите са били прави в тази ситуация. 

Но преднината на московчани не се задържа дълго. В 31-та минута напорът на Ливърпул даде резултат и резултатът беше изравнен. Тогава Мане направи страхотно двойно подаване с Коутиньо и го изведе сам срещу вратаря, а бразилецът с мощен шут не му прости за 1:1. 

До почивката имаше още много интересни ситуации пред вратата на руснаците, но нападателната мощ на "червените" в случая се оказа ялова и попадение така и не падна. Роберто Фирмино направи най-големия пропуск до почивката в 39-та минута, а Иля Кутепов имаше една от редките възможности за домакините. 

Така почивката дойде при 1:1, а след нея натискът на Ливърпул продължи. Филипе Коутиньо не спираше да обстрелва вратата на противника отвсякъде, Садио Мане и Мохамед Салах също имаха своите шансове, но без успех. 

Ивелин Попов имаше някакви редки проблясъци в предни редици за московчани, но в крайна сметка не създаде нищо що-годе опасно. В крайна сметка тимът му предпочиташе да се отбранява и да брани поне точката. 

В последните минути на мача Коутиньо и Мане направиха още пропуски и в крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха, като двата тима трябваше да се примирят с равенството. А от него със сигурност по-доволни са Попето и компания. 

В другия мач от групата такава интрига нямаше. Там Севиля се разправи с лекота с Марибор, а героят Уисам Бен Йедер наниза и трите попадения за класиката на "Рамон Санчес Писхуан". Той вкара две попадения в средата на първата част, за да улесни тима си, а в края оформи хеттрика си от дузпа. 

Още от началото на двубоя андалусийците наложиха темпото си и имаха няколко хубави положения, които обаче Фран Васкес и Хоакин Кореа изпуснаха. Но натискът им се материализира в 27-та минута. 

Тогава Кореа изработи попадението, когато навърза петима защитници на Марибор и на празна врата намери Уисам Бен Йедер, който просто нямаше как да пропусне - 1:0. А това не беше всичко преди почивката. 

В 38-та минута резултатът набъбна на 2:0, като този път Фран Васкес изработи попадението на Уисам Бен Йедер и словенците на практика капитулираха още преди почивката, защото не се виждаше как могат да обърнат подобен развой. 

След почивката Севиля се забавляваше и търсеше хубави отигравания за радост на феновете си. Бен Йедер пък търсеше хеттрика си и направи два страхотни пропуска, първият от които в 62-та минута беше наистина огромен.Тогава прецизният му удар беше спасен с вещина от Ясмин Ханданович. 

В 80-та минута Хесус Навас тресна и гредата, като в тези минути изглеждаше, че Марибор няма да капитулира за трети път. Но само три минути по-късно това се промени. Алекс Пихлер от словенския шампион фаулира Себастиен Коршия и се откри идеална възможност за Бен Йедер да оформи хеттрика си от дузпа. 

Той не сбърка и направи 3:0, с което оформи и крайния резултат. Така Севиля събра 4 точки на върха на класирането, докато Ливърпул и Спартак Москва делят втората позиция с по 2 точки. Марибор е последен с една в актива си.