Ливърпул се наложи с 2:0 над аутсайдера Марибор в мача от груповата фаза на Шампионската лига. Гостите от Словения с опълченски усилия успяха да удържат мрежата си чиста през първата част, но през второто полувреме мърсисайдци излязоха още по-мотивирани на "Анфйилд" в търсене на задължителната победа. Мохамед Салах в 49-ата, Емре Джан в 64-ата и Даниъл Стъридж в 90-ата минута изковаха успеха за домакините. В 54-ата пък Джеймс Милнър пропусна да се разпише от дузпа.

В първата част Ливърпул очаквано доминираше на терена. Мърсисайдци създадоха множество положения, но така или иначе не успяха да стигнат до попадението.

В 21-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн пропиля отлична възможност да открие в полза на домакините. Той се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

В 30-ата Роберто Фирмино засече високо подаване в наказателното поле и забоде силен удар с глава от точката на дузпата. Вратарят обаче внимаваше и направи добро спасяване, отклонявайки топката в напречната греда.

Три минути по-късно Емре Джан пропусна добър шанс да отбележи. 23-годишният футболист засече перфектно центриране в наказателното поле с глава, но прати топката високо над напречната греда.

Така гостите от Марибор успяха да опазят мрежата си чиста до полувремето. Само 4 минути след старта на втората част обаче Мохамед Салах сложи край на мечтите им за точицата от двубоя. Александър-Арнолд нахлу отдясно и с блестящо центриране намери египтянина, който с едно, почти магическо докосване, преодоля вратаря за 1:0.

В 53-ата минута главният съдия Иван Кружлиак отсъди дузпа за домакините. Александър Райчевич събори в наказателното поле нахлуващия с топката отдясно Роберто Фирмино и реферът не се поколеба да покаже “бялата точка”. Джеймс Милнър обаче пропиля възможността си да удвои от 11-ия метровия удар, след като Ясмин Ханданович направи блестящо спасяване, отбивайки насочената в долния десен ъгъл топка, в гредата.

Така резултатът се запази, но само временно. В 64-ата минута Емре Джан напредна към наказателното поле на скорост. След това пусна към Милнър, който с едно докосване отново върна топката в притежание на съотборника си, който моментално шутира от границата на наказателното поле, разписвайки се в долния десен ъгъл.

В 90-ата минута на мача пък Даниел Стъридж оформи за класическото 3:0 след центриране на Алберто Морено в наказателното поле. Стъридж бе оставен непокрит и имаше достатъчно време, за да овладее паса, да се нагласи и да стреля.

Така Ливърпул добави нови три точки към актива си и с осем остава едноличен лидер в група “Е” на ШЛ.

В другия мач от групата Спартак Москва допусна загуба с 1:2 от Севиля. Българският национал Ивелин Попов влезе като резерва в 57-ата минута на двубоя, но не успя да помогне на руския гранд да стигне поне до точката.

В 30-ата минута Евер Банега центрира от корнер в наказателното поле, а  Клемон Льонгле засече перфеткно топката с глава, запращайки я право в десния ъгъл за 1:0.

Отново Банега удвои в 59-ата минута, след като се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл. Александър Селиков нямаше шанс да достигне до топката.

В 78-ата минута Зе Луиш възвърна надеждите на гостите. Денис Глушаков влезе в наказателно поле и стреля, но Серхио Рико излезе и изби. Опасността обаче не бе преминала, тъй като топката попадна право на крака на нахлуващия Зе Луиш, който без колебание я прати във вратата на севилци.

По този начин Севиля се изкачи на втората позиция във временното класиране със седем точки. Спартак Москва е на 8-ото място с 5, а аутсайдера Марибор е последен едва с една точка.