Наставникът на Ред Бул Залцбург Джеси Марш адмирира духа и представянето на играчите си срещу Ливърпул при загубата с 3:4 на „Анфийлд”. Австрийците изравниха резултата на европейския клубен крал, след като губиха с 0:3 след малко повече от три минути игра, но в крайна сметка гол на Мохамед Салах в 69-ата минута остави трите точки край река Мърси.

Американският треньор на Залцбург потвърди, че играчите му са били твърде респектирани към европейския гранд, което донякъде е попречило на отбора му да вземе нещо в Англия. „Имахме прекалено голям респект от тях през първото полувреме – това е сигурното. Но съм радостен, че целият свят наблюдава как игра моят отбор”, коментира Марш на брифинга си.

„Казах го и пред австрийска телевизия преди мача, че да се подготвяш за мач с Ливърпул е забавно. Видяхте как играха двата отбора, страстта, която имаха. Качеството на футбола бе високо и мисля, че този футбол носи насладата при феновете. Играхме с Реал Мадрид и Челси през лятото, за да усетим какво е да играеш срещу по-големи съперници. Тези мачове обаче бяха на нашия стадион. Мисля, че като дойдеш на „Анфийлд”, без значение кой отбор си, ти дава огромен опит”, акцентира Марш.

„Мисля, че нашият отбор научи много от загубата в сряда. Това е първата ни за сезона, което е добре за играчите ми. Мисля, че ще се поучим много, а отборът заслужава пълни адмирации за това, което направиха срещу европейския футболен шампион. Когато губехме с 0:2, направиха тактически промени и заиграхме с „диамант” в средата. Не си вършихме добре работата до тогава, а те ни взимаха много втори топки. Това помогна, макар че допуснахме трети гол. Първият ни гол дойде в точния момент, защото ни даде време на почивката да поговорим какво да правим. След това знаете", допълни Джеси Марш.