Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер обеща, че представянето на отбора във Висшата лига няма да рефлектира върху изявите им в Шампионска лига. Бразилският страж коментира отбора на пресконференцията преди мача-реванш срещу Байерн Мюнхен. „Искаме да спечелим и двете”, сподели Алисон.

„Червените” са на точка зад лидера Манчестър Сити в Англия и се борят здраво за първа титла от 29 години насам. Алисон Бекер обаче призна, че целият фокус на отбора е върху предстоящия титаничен дуел в Мюнхен, като местното първенство не е на дневен ред.

Запитан дали ще се промени нещо в Премиършип, ако се стигне до потенциално елиминиране в сряда, Алисон отговори: „Нищо не се променя. Имаме нашите цели и ще се борим за тях до самия край. Искаме да играем добре и във Висшата лига, а и в Шампионска лига. Духът в отбора е чудесен и ще се борим за всичко. Фокусирани сме върху идния мач, тъй като е голямо предизвикателство”, коментира бразилският страж на Ливърпул.

„Не можем да избираме дали да спечелим Висшата лига или Шампионската лиаг. Всъщност вече имаме своя избор – да спечелим и двете. Това са големи надпревари. Разбира се, че титлата в Англия е по-ценна за феновете ни, но ви уверявам, че ще се борим за всичко”, допълни бившият вратар на Рома.

Утрешната среща ще изправи Алисон Бекер за втори път срещу колегата му в Байерн Мюнхен – Мануел Нойер. Алисон потвърждава, че стражът на мюнхенския колос е за пример и е един от най-добрите в света. „Не мога да се сравня с Нойер. Той е един от най-добрите в последните десет години, може би най-добрият”, допълни той.

„Той е спечелил всичко в кариерата си, докато аз сега започвам. Нойер е пример за мен и чудесен човек. Играл съм срещу него, а това ми бе мечта. Не искам да се сравнявам с другите футболист. Важно е какво се случва на терена, на тренировъчното игрище работя винаги много здраво. Знам, че трябва да е така, тъй като съм част от голям клуб, който има големи планове и големи цели”, завърши Алисон Бекер на пресконференцията в Мюнхен.

Алисон Бекер

източник: Gulliver/GettyImages