Мениджърът на английския Евертън Карло Анчелоти разкри какво му е споделил старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп по отношение на мача на „мърсисайдци“ срещу Атлетико Мадрид от Шампионската лига. „Червените“ отпаднаха от турнира, след като загубиха срещата след продължения. Срещата се проведе пред публика на "Анфийлд" по време на пандемията от коронавирус. Италианският специалист също така си припомни за скандала "Калчополи" от 2006 година, в който беше въвлечен тогавашният му отбор Милан.

"Клоп ми каза, че да се играе при тези условия е било криминален акт и вярвам, че има право“, каза Анчелоти пред "Кориере дело спорт".

GettyImages/Gulliver
100 снимки

„Днес приоритетът е здравето и как да се ограничи заразата. Всичко останало е второстепенно. Не се притеснявам кога ще бъде подновен сезонът, нито кога ще приключи. Повярвайте ми, това не ме интересува. В момента мисля най-малко за футбол. В момента слушам приказки за орязване на заплати и замразяване на плащания. Не ми се струват като подходящи решения. Скоро икономиката ще се промени, и то във всички отношения. Телевизионните права ще са по-малки, играчите и треньорите също ще взимат по-ниски възнаграждения, а билетите ще са по-евтини, защото хората няма да разполагат с много пари. Повтарям, най-важното сега е да преборим вируса. След това, разбира се, мачовете ще могат да започнат отново“, продължи италианецът.

„Смешно ми е, когато хората постоянно говорят за подготовката. Има такива, които дори споменават за 3-седмична такава. Това е шега, подготовките са фалшив мит. Помня през 2006 година, когато заради "Калчополи" Милан беше изваден от топ 4, съответно и от европейските турнири. После, за да спасят Лацио от изпадане, намалиха наказанието и ние бяхме принудени да играем квалификации в Шампионската лига. Трябваше да се обадя на момчетата, които бяха на ваканция, защото четири дни по-късно имахме мач с Цървена звезда. Кафу пристигна 24 часа преди срещата, но изигра пълни 90 минути. Ако искате, ще ви припомня как завърши всичко през май (б.р. – тогава Милан спечели турнира), но мисля, че го знаете“, сподели бившият наставник на „росонерите“.

„Помня, че през въпросното лято се опитвахме да привлечем и Златан Ибрахимович от Ювентус. Когато обаче Адриано Галиани най-после успя да убеди Силвио Берлускони за това, Златан вече се беше разбрал с Интер", завърши Анчелоти.