Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти демонстрира отлично настроение ден преди финала на Шампионската лига срещу Ливърпул. На пресконференцията преди срещата той заяви, че атмосферата в отбора е отлична. Италианецът разкри, че е наясно на кои играчи ще разчита утре да бъдат в стартовата единайсеторка, но още не е съобщил решението си на футболистите.

“Карим е по-голям лидер от първия ми престой в Реал, но неговата скромност и качества не са се променили, каза още Анчелоти. - Мина година, откакто се завърнах, но изглежда по-дълго. Тези мачове са страхотни за нас. Знаем колко история има този клуб. Да стигнем до тук беше важно за нас. Имахме добър сезон. Настроението в отбора е отлично. Ветераните помагат на по-младите, за да има правилната среда и да се изгради самочувствие за тези мачове”.

60 снимки

“Всеки мач си има собствена история. Виждам същата мотивация. Вероятно сме по-малко притеснени. Наслаждавах се много на тази година, на тези играчи. Уверен съм. Знам, че утре ще бъда малко нервен, но това е нормално и когато погледна лицата на играчите, нервите ще изчезнат”, допълни специалистът.

Той коментира и съперника във финала: “Ливърпул ще се опита да играе интензивно, те имат много индивидуални качества. Ще искат да играят тяхната игра, а ние нашата. Който успее да демонстрира качествата си, ще спечели”.

Анчелоти говори и за престоя си в Евертън, като сподели, че са му останали само хубави спомени. Той добави, че е сигурен, че феновете на “карамелите” ще го подкрепят и ще бъдат за Реал Мадрид утре.