Със сигурност наставникът на Нюкасъл Рафаел Бенитес ще гледа с голямо задоволство дуела между Ливърпул и Наполи от Шампионската лига. Сблъсъкът се явява решаващ за бъдещето на двата отбора в европейския турнир, като победителят ще продължи в елиминациите. Равенството пък също влиза в сметките на италианския гранд.

 Бенитес е ръководил и двата тима, като има спечелена Шампионска лига с Ливърпул през 2005-а година.

„Мога да изброя много играчи, както от Ливърпул, така и от Наполи, които могат да са решаващи за крайния изход на двубоя. От едната страна имаме Мане, Фирмино, Стъридж, а от другата Кайехон, Мертенс, Албиол, Кулибали”, бяха първите думи на испанеца пред италианските медии.

„Ако трябва обаче да кажа само по един играч от двата отбора, то това са Салах и Инсиние”.

Босът на Нюкасъл говори с мъка за уникалното разочарование, което е изпитал през сезон 2013/14, когато неаполитанците не се класираха за елиминационната фаза, имайки 12 точки в актива си. „Това бе много трудно за приемане. Имахме чудесни игри в Шампионската лига и съм сигурен, че подобно нещо никога повече няма да се повтори. Смятам обаче, че Наполи има огромен опит вече в европейските турнири и е израснал”, завърши Рафа Бенитес.

Двата отбора се изправят един срещу друг идния вторник от 22,00 часа на „Анфийлд”.