Карим Бензема вече 10 години е в състава на Реал Мадрид, а това го прави третият футболист с най-дълъг стаж в настоящия състав на „кралския клуб“, след Серхио Рамос и Марсело. Заедно с Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, тримата оформиха атомно нападение, по известно като ББС (Бензема, Бейл и Кристиано), което донесе четири купи от Шампионската лига, в рамките на пет години.  

По този случай Бензема даде интервю за времето си в Реал пред RMC Sport.

„Имахме ракета, в лицето на Гарет и голмайстор – Роналдо и после бях аз, човекът, който вършеше „черната работа“. Роналдо вкарваше головете, аз имах друга работа. Аз бях въвлечен в конструкцията на атаката и се опитвах да отварям пространства. За мен, той (Роналдо) беше най-добрият голмайстор, дори когато играеше отляво на фланга. Аз се отдръпвах, за да му отворя пространство да отбелязва“, заяви той по темата за ББС.

„Шампионската лига е като Световното първенство. Имах нужда да вкарам срещу Ливърпул (б.р. – голът на Бензема от финала на Шампионската лига между Реал и Ливърпул през 2018 година). Това беше едно от най-хубавите чувства, които съм имал“, добави още Бензема.

Французинът коментира и полуфинала срещу Атлетико през 2017 година:

„В мач като този, срещу опонент като Атлетико, за мен, това значеше повече от головете (б.р. – рейда на Бензема, където премина през трима футболисти на Атлетико, вижте видеото най-долу). Това е най-доброто нещо, което съм правил в Шампионската лига", завърши французинът.