Един мой уважаван колега обича да прави прогнози в коментарите си. Приятел ми е, затова имена няма да споменавам.

Но взимам пример от него. Захващам се с прогноза за финала в Шампионската лига Реал – Ливърпул. А вие няма да ми се смеете, ако не стане точно така. Но то няма как да не стане. Риск печели, риск губи.

Почвам...

А на бас, че на финала в Киев:

1. Ще падат голове. И то много. И в двете врати. Нали и вие мислите така? Тези два отбора просто са родени за атаката. Обречени са да нападат. Кажи-речи само на това залагат. Едните май само това и могат. Наслада за окото, гол след гол досега в турнира. Шеметни обрати, Роналдо, Салах...Мане, Бензема...Фирмино, Асенсио...Работата е ясна.

2. Как пък никой не ги напипа изначало тези два отбора? После, във вторите двубои – да, и още как. Ама хем знаят всички как действат те и пак ги оставиха първо да се наиграят, а после ги навряха в миша дупка. Откъдето все пак поне муцунките им останаха да стърчат на въздух. Късничко. Така де – иначе сега нямаше да са на финала. Уж ми били тактици от Ювентус, ама го показаха чак в реванша с Реал. 0:3 в Торино, 3:0 в Мадрид, е знаем накрая как стана 3:1 – затова след малко... Байерн? Същата работа.

Ман Сити? Гуардиола и той е тактик, ама тръгна чак от 0:3 да мачка мърсисайдци – и второто полувреме на първия мач и особено в реванша. И не успя. Рома? 2:5, 4:2. Лудото се бе налудувало вече, късно бе либе за китка.

3. И по какво друго, освен атрактивния и резултатен футбол, си приличат двата финалиста? Е, щом италиански отбори реваха като мечки гризли след мачовете с тези двата...Щом арабските милиардери на Сити рониха крокодилски сълзи барабар с подчинения им Пеп...Баварският колос - той пък дежа вю. Така де, след срещите с тях сега всички се убедиха в необходимостта от ВАР и в ШЛ. В евросблъсъците без тази система си загубен срещу едните. Дори и също като тях да си много класен. Другите просто са късметлии, така каза треньорът им след Рома. В тази кампания поне и те не изостават в оная работа от другия финалист. Случайно или не.

4. Досега казахме - много голове, намекнахме и за отсъстващата система ВАР, предполагаме дори кой ще се възползва повече от този факт в Киев. Само не сме казали още кой ще бие на финала.

Ще го направим извън точките и подточките. И ще коригирам числото. Вас няма да ви ангажирам, ще го кажа от първо лице, единствено число. Личното ми желание е да победи Ливърпул. Ако щете, заради лудостта на този отбор, заради лудостта на треньора му, заради чара на мърсисайдци, пък даже и заради разнообразието. Леко писна тази мадридска хегемония в най-популярния клубен турнир. Иска ми се нещо като в Истанбул – 0:3, 3:3, дузпи.

Иска ми се това, но мисля друго – ще победи Реал, ще грабне 13-ата, Роналдо ще изпъчи мускули, еврохегемонът, макар и трети в Испания, пак ще вдигне Ушатата.

Обосновавам се: Защото има повече опит, повече хитрост, повече влияние, повече пари. И защото в Ливърпул извън фантастичното нападателно трио Салах-Мане-Фирмино май няма много друго кой знае какво. Не, има - доста наивност, прекален, екстремен романтизъм. Просто по-голямата класа е на другата, „бялата“ страна. 

Тайничко ще се надявам в тази си част от прогнозата да не позная, но...

Да пожелаем успех на 26-и и на двата отбора. Това, което мога да ви обещая аз, познавайки ги, е много интересен финал. За останалото, което ви написах по-горе, бъдете снизходителни към моята персона. Макар че, да ви кажа правичката, сигурно ще позная повечето неща.