Още когато станаха ясни съперниците в предпоследното стъпало на Шампионската лига, всички определиха битката между Барселона и Ливърпул като финал преди финала. И определено има защо - носители на общо 10 трофея от най-престижната клубна надпревара на Стария континент и с две от най-атомните нападения през сезона, тези гладиатори са готови за битка, а феновете за зрелище. 

Двубоят ще е на "Камп Ноу", като именно около съоръжението се проведе част от психологическата война преди мача. Мениджърът на гостите Юрген Клоп омаловажи значимостта на един от най-великите футболни стадиони, като обяви, че според него той не е нищо специално. 

Това доведе до светкавичен отговор от ужилените каталунци, които се очаква да посветят и част от хореографията си за мача именно на своя храм. Те разчитат много на специфичния терен на дома си, който им донесе много радост и наистина се превърна в тяхната крепост, особено през този сезон. 

Но ако погледнем исторически, Ливърпул няма чак толкова затруднения на "Камп Ноу", дори напротив. Досега тези европейски грандове са се срещали само четири пъти на митичното съоръжение в Барселона, като англичаните не са губили нито веднъж на него. Те имат две победи и две равенства на него, като със сигурност се надяват да продължат страхотната си серия на един от най-негостоприемните стадиони в света. 

Домакините имат психологическото предимство, че станаха шампиони на Испания за пореден път през уикенда и вече това бреме не им тежи. За разлика от съперника, който се е вкопчил в драматична битка с Манчестър Сити и преследва първия си шампионски трофей на Англия от 29 години и първи изобщо в последните 8. 

А, че битката ще бъде зрелищна, няма никакво съмнение. Причината е, че двамата наставници Ернесто Валверде и Юрген Клоп ще могат да разчитат на пълното си бойно снаряжение за този мач. Никоя от звездите не е с травма, никой не е дори под въпрос. Това означава само едно - атакуващ футбол и много емоции за неутралните фенове. 

Тризъбецът в атаката на Барса е съставен от двама бивши играчи на Ливърпул, за които отборът плати почти четвърт милиард евро. Това са Филипе Коутиньо и Луис Суарес. Към тях обаче добавяме и гения Лео Меси, което прави триото стряскащо за всеки един отбор по света. 

Клоп ще разчита неизменно на своите три атомни звезди в нападение - Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане. Така двата тима ще бъдат безкомпромисни в атака, въпросът е чия защита ще се справи по-добре с набезите към вратата си. 

Тези главоболия оставяме на двамата наставници, а за нас неутралните зрители остава само насладата от вълнуващото зрелище, което несъмнено ни очаква. То е с начален час 22:00 часа българско време.