Централният защитник на Байерн Мюнхен Матс Хумелс се изказа със самочувствие преди утрешния първи 1/8-финален мач срещу Ливърпул в Шампионската лига. Германският национал, който дълго време работи с Юрген Клоп в Борусия Дортмунд, довери, че знае точно какво да очаква от „червените” във вторник вечер.

Ливърпул ще приеме баварците на своя „Анфийлд”, което е предпоставка за една страхотна европейска вечер с марката на Шампионска лига. Хумелс и Клоп заедно спечелиха две поредни шампионски титли на Германия, а също така играха финал срещу Байерн Мюнхен в турнира на големите през 2013-а. Логично между двамата царят доста близки взаимоотношения.

„Много важно за нас ще бъде да не се предадем срещу тяхната преса”, заяви 30-годишният Хумелс.

„Не бива да играем с пасове по ширината на терена или назад, трябва смело да пристъпим напред. Това ще е задачата ни в защита. Трябва да се справим с първата им линия на преса. Ако съумееш да сториш това, може да нанесеш много поражения на отбор, който пресира.”

„Знам колко добре организирани са отборите, водени от Юрген Клоп. Няма да бъде лесна задача, ала това ще е първата ни стъпка към изиграването на един добър мач. Трябва да сме смели с топката и срещу нея, да бъдем много отдадени”, добави Хумелс.