Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че миналогодишната победа с 5:0 над Порто в Шампионската лига няма да окаже никакво влияние върху предстоящите нови два мача между неговия тим и португалския гранд, този път в 1/4-финалите на Шампионската лига.

През 2018 година двата отбора се срещнаха стъпка по-рано в елиминациите, а мърсисайдци недвусмислено демонстрираха своето превъзходство. Сега Порто отстрани Рома с 4:3 общ резултат и ще влезе с повече самочувствие в мачовете срещу англичаните.

„Какво бих могъл да кажа? Падна се Порто, срещу който вече играхме и знаем колко добър може да бъде”, коментира Клоп пред официалния сайт на „червените”.

„Крайният резултат от онези мачове в крайна сметка беше странен – много добър за нас, разбира се, но пак си беше странно. В ответната среща видяхме характера на Порто и качеството, с което разполагат.”

„Много далеч съм от мисълта, че това е бил най-добрият вариант, защото това не е така. Става дума за жребий, трябва да се подготвим за този противник и ще мислим само върху това, когато подготовката ни започне.”

„В нашия щаб имаме специалист по отношение на Порто в лицето на Пеп Линдерс, който е работил там в миналото. Той винаги говори с огромен респект за този клуб. Ще получим достатъчно информация, точно от това имаш нужда преди мач, но пак остава задължението да го изиграеш. Сега вече знаем срещу кого, така ще се готвим.”

Интересното е, че победителят от дуела между Порто и Ливърпул ще срещне на полуфиналите оцелелият измежду Барселона и Манчестър Юнайтед. „Това 100 процента ни дава допълнителна мотивация. Порто не бяха в моя списък с желания, но сега са наш противник. Така стоят нещата и ще трябва да играем с тях.”

„Първото нещо, в което трябва да се увериш, е, че всеки от отбора уважава предстоящия съперник. Ще видите това от нас на 100 процента. Знаем колко качествен тим е Порто и ще трябва да изиграем тези срещи. Наши фенове също са страхотни в това да демонстрират уважение към съперника.”

„Радвам се за тях, защото ги чака хубаво пътуване до красив град, а времето тогава ще бъде супер, което винаги е добре дошло за англичаните. Няма какво повече да кажа”, завърши с усмивка Юрген Клоп.