Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели своите първи мисли след жребия за 1/4-финалите в Шампионската лига, който отреди мърсисайдци да срещнат единственият друг оцелял английски тим – Манчестър Сити.

Срещите от Висшата лига между двата състава през сезона се оказаха изключително интригуващи и резултатни.  В първата Сити спечели по категоричен с 5:0 у дома, след като повече от полувреме мърсисайдци играха с човек по-малко заради червен картон на Садио Мане. На „Анфийлд” хората на Клоп победиха драматично с 4:3 и нанесоха единствената дотук шампионатна загуба за „небесно сините”.

Шеф на Сити: Ливърпул? Искаше ни се друго, но и така става

„Казвал съм го и преди, ще го повторя и сега – винаги се случва по време на жребий да се паднеш срещу съседа – в по-голяма или по-малка степен. Ако трябва да съм честен, нямам нищо против”, заяви Клоп.

„Просто ще играем срещу отбора, който ни се е паднал. Сега е Манчестър Сити, така че хайде.”

„Загубихме веднъж от тях и ги победихме един път в първенството. Не мисля, че преди жребия в Сити са си мислели, че е най-добре да играят срещу Ливърпул. Това е знак колко силни можем да бъдем.”

„Със сигурност не сме фаворитите в този етап от турнира. Нормално е обаче в четвъртфиналите да няма много фаворити – може би са само два в лицето на Байерн и Барселона. Благодарен съм на Бога, че това е футбол и нищо не е решено.”

„До двубоите със Сити имаме и други срещи, но нямам търпение за тези мачове и ще играем на предела на възможностите си. За нас ситуацията е напълно нормална. Можем да постигнем позитивен резултат у дома, но ще е тежък мач. Така трябва да стоят нещата в топ 8 на Шампионската лига. Ясно ни беше, че ще срещнем силен отбор.”

„Добрата новина е, че за тях знаем най-много. Не е толкова хубаво за английския футбол обаче, че ще остане само с един тим в полуфиналите”, добави Клопо.