Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше разочарован от равенството 1:1 с Наполи в Шампионската лига. Мърсисайдци имаха шанс с победа в този мач да си гарантират класиране на 1/8-финал кръг преди края на груповата фаза.

Те обаче не успяха и сега ще трябва да играят решаващ сблъсък с РБ Залцбург и в никакъв случай не трябва да губят в Австрия, за да продължат напред. Ако отпаднат в групата, ще станат първият европейски клубен шампион, издънил се толкова сериозно при защитата на трофея си. 

"Какво мисля за ситуацията в групата? Тя остава отворена. Очевидно имаме проблем, когато играем с Наполи и съжалявам за това. Но проблемът не е, че ние играем слабо, а че съперникът е много добър. Миналия сезон спечелихме тук и се класирахме напред."

"Явно този път ще трябва да се борим до последно. Такава бе ситуацията и миналата година, така че това не е нещо ново. Играчите на Наполи вероятно си мислят, че вече са се класирали, но да не забравят, че им предстои труден мач с Генк."

"Много фенове на Ливърпул може би си мислят: "О, сега отново ще трябва да хвърлим всички сили в един мач". Но ситуацията никога не е била по-различна. Не си спомням нито един мач откакто съм тук, в който да сме спечелили, като сме използвали само 50% от силите си. Такава е ситуацията. Не е брилянтна, но е добра и трябва да я използваме по най-добрия начин", заяви Клоп.