Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отговори по подобаващ начин на Гари Невил, който изрази мнение, че „червените”трябва да отпаднат от Шампионската лига, за да се съсредоточат в борбата за титлата в Англия.

Според бившия защитник на Манчестър Юнайтед, който в момента работи като анализатор за Sky Sports, подобно развитие на ситуацията би било от полза на Ливърпул.

Тази вечер тимът на Клоп излиза в осминафинален мач реванш от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен в Германия, като победа или какъвто и да е голов хикс, ще прати англичаните напред в турнира.

Първият мач на „Анфийлд” приключи при 0:0.

„Ето това е причината тези хора да нямат работа край терена – една от причините. Прекрасно е да стоиш в студиото и да говориш подобни неща. Правиш си план за сезона и казваш, че най-удачното нещо е да отпаднеш рано от турнирите за купите. Когато го направиш обаче, същите тези хора те атакуват като луди”, коментира Юрген Клоп.

„Сега вече краят на сезона е все по близо и те казват, че трябва да отпаднем от Шампионската лига без дори да се опитаме да продължим. Това е някаква лудос”, допълни той.

Специалистът подчерта, че за клуба му е много важно участието в Шампионската лига, тъй като това са свежи пари за развитието на отбора през следващия сезон.