Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отчете трудностите, които неговия тим изпита при 4:1 над Порто в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига. Германецът призна, че тимът е имал нужда от силното представяне на вратаря Алисон Бекер, докато след почивката е контролирал много по-умело развоя на мача.

Португалският шампион влезе много силно и доминираше изцяло в първите 25-26 минути, ала след откриващия гол на Садио Мане представянето на домакините постепенно избледня. Впоследствие Мохамед Салах, резервата Роберто Фирмино и Върджил ван Дайк също записаха имената си като голмайстори, а голът на честта за „драконите” беше дело на Едер Милитао.

„Имахме своите моменти, които не бяха много, но си вкарахме головете, а извън тях разполагахме и с още един голям шанс. Имахме нужда от Алисон да направи всички тези спасявания. През второто полувреме нивото на Порто спадна, така че ни беше по-лесно да контролираме мача”, анализира Клоп.

„Знаехме, че те няма да са в състояние да поддържат темпото, което показаха в първите 30 минути, по време на целия мач. Точно по тази причина използвахме Роберто Фирмино и Джордан Хендерсън като резерви.”

„Мисля, че сме единственият полуфиналист в Шампионска лига, който стигна този етап и през миналия сезон. За първи път ще се изправя срещу Барселона, като изключим една лятна контрола, така че очаквам с нетърпение тези сблъсъци”, завърши германецът.