Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че се надява отборът да получи по-голяма увереност след победата с 2:1 над Астън Вила вчера преди четвъртфиналния мач от Шампионската лига срещу Реал Мадрид, където "червените" ще трябва да бъдат "перфектни".

Защитникът Трент Алексанър-Арнолд вкара победният гол в добавеното време, а шампионът Ливърпул сложи край на серията си от шест поражения в лигата на "Анфилд". Английският тим загуби с 1:3 като гост от Реал в първия мач от четвъртфиналите миналата седмица, но Клоп подкрепи своите играчи и похвали представянето им срещу Вила.

"Каквото можем . . . ще вземем. Това е ясно. Имаме нужда от перфектно представяне в сряда, ако искаме да имаме шанс - просто само шанс", каза Клоп след мача.

"Мисля, че начинът, по който играхме и начинът, по който Реал игра там, не изглежда обещаващо, но хубавото е, че можем да играем по-добре. Реал не идват тук с мисълта, че вече са се класирали напред. Ще бъде трудно, но ще опитаме. Това мога да обещая и това е единственото нещо, което можем да кажем", добави той.

Клоп заяви, че третата поредна победа на Ливърпул може да съживи отбора.

"Когато сте в момент да печелите всеки мач, не усещате интензивността - искате да играете отново. Можете да играете следващия двубой на следващия ден. Очевидно за нас в момента не е толкова лесно и трябва да работим много усърдно, трябва да имаме 5 или 10 шанса да вкараме гол. Но взехме много важни три точки срещу Вила и каквото и да ни се отдаде в сряда, ще се възползваме", каза германският мениджър.