Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е доволен, след като тимът му е избегнал бившия си отбор Борусия Дортмунд и италианския шампион Ювентус в жребия за осминафиналите в Шампионската лига.

Мърсисайдци ще се изправят срещу Байерн Мюнхен, като първият сблсъсък между двата състава ще бъде на 19 февруари на "Анфийлд", а реваншът на 13 март на "Алианц Арена".

Германският специалист прекара седем години на "Сигнал Идуна Парк" начело на Борусия Дортмунд и не иска да се среща с тях на толкова ранна фаза от турнира.

Освен това според Клоп Ювентус пък е един от основните фаворити за достигане на финала в Киев на 26 май.

"Ако трябва да бъда искрен на 100%, на този етап не исках да се падаме с два отбора. Единият от тях бе Борусия Дортмунд. Ако се срещнем по-нататък в турнира, това ще бъде добре и за двата клуба и ще видим какво ще се случи. Другият е Ювентус, защото според мен те са фаворити за спечелване на Шампионската лига. Те са много опитен състав. Ще бъде много трудно да ги победиш през тази година", сподели Юрген Клоп.

Юрген Клоп

източник: Gulliver/GettyImages

"С другите нямах проблем и сега жребият ни отреди среща с Байерн. Това е добре за нашите привърженици, тъй като ще имат възможност да посетят един чудесен град. Вече се изправихме срещу тях в турнира Ауди Къп, където ги победихме. Байерн е огромен клуб. Това е огромно предизвикателство за нас. Хубавото за нас е, че ако бяхме изтеглили този съперник преди два сезона, може би нямаше да имаме особен шанс, но сега имаме. Знаем, че ще бъде трудно, те също го знаят. Предстоят ни два големи мача на 100%", коментира още германецът.

Ливърпул е на върха в английската Висша лига с точка аванс пред Манчестър Сити.

Мърсисайдци гостуват на новака Уулвърхемптън в първи двубой от 18-ия кръг на първенството в петък вечер. /БГНЕС