Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се опита да омаловажи значимостта на стадиона и домакинското предимство на Барселона в първия полуфинален двубой от Шампионската лига. В сряда, 1 май, мърсисайдци гостуват на каталунците на „Ноу Камп” педи да решат сблъсъка седмица по-късно на „Анфийлд” на 7 май.

„Ноу Камп е просто стадион. Да, доста голям, но не е храм на футбола”, заяви категорично мениджърът на Ливърпул, който не вярва в мистиката на известното съоръжение.

Запитан за победите над Лион и Манчестър Юнайтед именно на него, Юрген Клоп отговори: „Така се е случило, че техните лоши моменти са се случили в тези мачове. Сега е наш ред, въпреки че се надяваме да играем добре.”

„Ако играете срещу Барселона, определено не сте фаворити. Това ще бъде един фантастичен мач за всички футболни фенове”, коментира Юрген Клоп.

В другата полуфинална двойка от надпреварата тази вечер ще се срещнат Тотнъм и Аякс.

Освен усилията в Шампионската лига, Ливърпул полага такива за спечелването на Висшата лига. През уикенда и двата тима-фаворити (Ливърпул и Манчестър Сити) за трофея спечелиха своите срещи.