Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че знае колко труден мач предстои на неговия тим срещу Атлетико Мадрид в първия осминафинален мач от Шампионската лига.

“Мач срещу Атлетико е една от най-сложните задачи във футбола", сподели германецът.

"Това е изключително добре организиран тим, който не прави подаръци на съперниците си. Ако има отбор, срещу който всеки трябва да покаже максимума от възможностите си, това е Атлетико. Напред ще продължи този, който се бори повече и покаже по-голямо желание, а не този, който се представя по-добре в Премиър лийг или Примера. Успехите ни в първенството няма да имат никакво значение в този мач”, добави Клоп.

Старши треньорът на Ливърпул също така се пошегува с коментара си, че Ювентус е неговият фаворит номер 1 в Шампионската лига.

“Много уважавам Маурицио Сари и не искам да го поставям под напрежение. Понякога просто казвам това, което мисля, без да целя нещо конкретно. Заявих, че не разбирам защо Юве няма 10 точки преднина в Италия. Сега казвам, че фаворит в Шампионската лига е Пари Сен Жермен, нека те са под напрежение”, заяви Клоп с шеговит тон.