Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори на брифинг преди четвъртфиналния реванш от Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Английският гранд загуби с 1:3 визита си в Испания преди седмица и ще трябва да прави зрелищен обрат, за да се опитат да продължат мърсисайдци към следващата фаза. Германският наставник призна, че задачата пред футболистите му е много трудна и те трябва да са на 100% готови, за да предложат нужната съпротива на испанския шампион. 

„Когато си загубил с 1:3, изглежда, че сякаш вече няма много какво да губиш, но ние ще се опитаме. Това е работата, която трябва да свършим. Те бяха по-добри от нас в първия мач, а ние не бяхме толкова добри, колкото можем, но това бе само първото полувреме. Резултатът е проблем, както и качеството на опонента. Има и още един – няма фенове на стадиона и ще трябва да създадем наша атмосфера”, започна Клоп.

Още по темата:

Робъртсън: Трябва да накараме Реал да се чувства дискомфортно

Германецът коментира и последния мач на отбора – успехът срещу Астън Вила с 2:1. Той дойде с гол в добавеното време на Трент Александър-Арнолд и Клоп коментира реакцията на англичанина. „Това бе специална ситуация за него. Той не е бил в дупка, за да трябва да го вадим. Просто не го селектираха в състава на Англия, това е”, заяви роденият в Щутгарт специалист.

„Какво е важно в представянето ни? Трябва да играем, както умеем и да сме достатъчно добри. Нужно е да се опитаме да спечелим мача, а след това ще видим до какъв резултат може да стигнем. С класата на Реал Мадрид е задължително да се защитаваш на възможно най-доброто ниво, а това не го направихме в първия мач. Във футбола винаги е важно да печелиш и това ни е целта в сряда. Нямам идея дали ще стигнем до обрат. Трябва да сме в настроение за мача и да вярваме. Ако играем добре, ще имаме шансове, но ще бъде изключително трудно”, призна Юрген Клоп.

„Да опазим чиста вратата си е много важно, но това не е по-различно от другите мачове. Никога не искаш да допускаш голове. Нямам идея дали има отбор в света, който може да ограничи изцяло Реал Мадрид, за да нямат положения. Победиха ни, след това биха Барселона в много важен момент. Изглежда се намират в добър момент. Трябва да бъдем на 100% от нашето ниво, ако искаме да имаме шанс”.

Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор бе блестящ в първия мач между двата тима, след като вкара два от головете в Испания за крайното 3:1. Клоп бе запитан и какъв е планът му да бъде спрян бразилеца в сряда. „Той е невероятен талант, всеки го знаеше преди Реал да го закупи през 2018-а година от Фламенго. При първия му гол трябваше да се защитим по-добре, но другият – чудесна дълга топка, перфектно спиране и завършек. Нужно е да избегнем такива пасове, което ще е сложна задача. Бях впечатлен, но не и изненадан”, акцентира Клоп.