Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иска играчите му да останат „алчни“ за трофеи, за да надградят над спечелената Шампионска лига срещу Тотнъм в началото на юни. „Червените“ започнаха с гръмка победа новия сезон в Англия – 4:1 срещу новака Норич. Следващият мач за хората на Юрген Клоп е срещу Челси, в изцяло английски сблъсък, за трофея на Суперкупата на Европа в сряда вечер.

Запитан какво трябва да направи отборът, за да надгради успехите от миналия сезон, германецът отговори, пред официалния сайт на УЕФА, така:

„Да останат „алчни“. Това е много важно. Няма съмнение в това. След финала в Шампионската лига имахме около четири седмици, в които всички ни поздравяваха и беше невероятно, където и да отидохме. Хубаво е, но това може да те размекне и да „свалиш гарда. Ние няма да го направим, макар че може да се случи. Ние трябва да продължим да правим същото като през миналия сезон и с няколко подобрения ще ставаме още по-добри“.

„Знаейки, че нещо ще се получи, ти помага да вярваш, че ще случи отново на 100%. Това помага, когато се опитвам да убедя момчетата, че всичко е възможно“. За радост, не съм единственият в съблекалнята, който мисли, че всичко е възможно, това помага много“, заяви той.

51-годишният треньор коментира и мачът с Челси за Суперкупата на Европа.

„Това е финал, но голямата разлика между финала в Шампионската лига и този мач е, че сме в нов сезон и срещу друг опонент“, завърши Клоп.