Легендата на Арсенал и футболен анализатор Мартин Киоун отправи сериозни упреци към представянето на Пари Сен Жермен при загубата с 2:3 от Ливърпул в Шампионската лига. Бившият играч на „топчиите” нарече Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани „холивудски отбор”.

На „Анфийлд” французите през по-голямата част от мача бяха подчертано по-слабият тим и все пак успяха да заличат два гола аванс, когато в 83-ата минута Мбапе вкара за 2:2. Въпреки всичко победата отиде за Ливърпул след попадение на Роберто Фирмино в продълженията. „ПСЖ не разполага със същите единство и сплотеност като Ливърпул”, коментира Киоун.

„Те изглеждат като холивудски отбор. Когато ги гледам, не виждам тим, който демонстрира любов един към друг. Не виждам никаква радост в играта на Неймар. Видях предизвикателство при изравнителния гол на Мбапе, но той не показа пълно отдаване след него, за да удържат равенството.”

„Повечето отбори, които играят срещу ПСЖ се концентрират върху това да бъде опазен Неймар, но считам, че десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд беше един от най-атакуващите играчи в хода на мача. Клоп беше построил отбора си така, сякаш казваше: „Вие може и да имате двама от най-добрите играчи на света, но ние ще се изправим срещу вас и ще ви надвием.”

„Когато ПСЖ напусна терена, си личеше, че са играли мач. Играчите им изглежда физически изцедени”, допълни Киоун.