Големи групи привърженици на Ливърпул и Тотнъм са призовали спонсорите на Шампионската лига да върнат билетите за финалния дуел помежду им на 1-ви юни тази година. Двата тима от Премиър лийг ще спорят за най-престижната турнирна надпревара, като от УЕФА разпоредиха да бъдат разпределени 33,286 билета за феновете на двата отбора. Капацитет на финалната арена „Уанда Метрополитано” е 68 хиляди човека, което прави така, че близо 35 хиляди пропуска ще отидат за спонсорите на надпреварата.

Бранител на Ливърпул: Болезнено бе да гледам победите ни отстрани

Spirit of Shankly и Tottenham Hotspur Supporters са призовали осемте най-големи спонсора на Шампионската лига да се съобразят с желанието на феновете. Медиите в Англия са се свързали с осемте компания със становището на феновете, като са осведомили Nissan, Playstation, Gazprom, Pepsi, Banco Santander, Mastercard, Heineken и Expedia Group.

През март пък УЕФА обяви, че двата финалиста ще получат по 17 хиляди пропуска, като четири хиляди от тях ще бъдат продадени на лотариен принцип на фенове из целия свят. Оставащите места в Мадрид пък трябва да отидат за локалните футболни комитети, УЕФА, националните асоциации, комерсиални партньори и корпоративни клиенти.

Какви бяха предимстава на Ман Сити пред Ливърпул за титлата?

Двете фен бези заявяват, че разпределението по този начин на билетите ще предотвратят възможността на редица от феновете да пътуват и да подкрепят отбора си във финала на ШЛ. Групите са доверили мнението си и пред УЕФА, за да бъде разпределението справедливо и същевременно са поискали от клубовете си да субсидират цената на билетите.

Ливърпул проведе избори, за да бъдат определени феновете, които имат право от остатъка при пропуските в четвъртък, но хиляди изчезнаха за секунди. Миг по-късно пък в известен уебсайт за продажба на билети се появиха „ценните хартиики” със стартова продажна цена от 3,450 евро.