Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отказа да отпише полузащитника Емре Джан от сметките си за финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. По думите на германеца неговият сънародник продължава да представлява опция пред треньорския щаб.

24-годишният Джан за последно игра на 17 март срещу Уотфорд, когато получи травма в гърба. Тогава прогнозите бяха, че германският национал едва ли повече ще играе до края на сезона.

Юве зове Джан следващата седмица

През последните седмици рехабилитацията му протичаше доста по-бързо от предвиденото и от началото на подготвителния лагер в Марбея Джан тренира наравно със съотборниците си. Реално той може да попадне в групата от 18 души за финала срещу „белия балет”, като рискът за Юрген Клоп произтича както от здравословното състояние на Джан, така и от липсата на игрова практика.

В същото време треньорът на „червените” получи и доза добри новини, след като стана ясно, че Джеймс Милнър напълно е превъзмогнал мускулната травма, която го тормозеше в последно време.

Ювентус обявява идването на Джан след финала в Шампионската лига

„За Милнър беше очаквано да бъде здрав за финала, а изненадата е Емре”, призна си Клоп пред клубния сайт на Ливърпул. „Джан още в самото начало каза, че възнамерява да се върне,ч че ще опита това и онова, а после ще говори и със специалисти. Ние вярвахме, че ще му бъде много трудно, но той наистина се върна.”

„От първия му ден пълноценни тренировки постоянно му говорим: „Окей, това изглежда добре, но как се чувстваш?” Той отговаря „много добре”, а на следващия ден отговорът е същия. Сега той тренира напълно нормално. Джан е хубава опция и точно по тази причина остава с нас”, добави Клоп.