Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще трябва отново да прекроява защитата си за предстоящия първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. Наставникът на „червените” разкри, че за момента в плановете му за срещата във вторник не попада Деян Ловрен, който продължава да тренира индивидуално. Хърватинът не замина с тима за Марбея, където се подготвят в момента „мърсисайдци”.

Аут за срещата е и Върджи ван Дайк, който пък е наказан. Това означава, че Клоп ще трябва да използва изцяло нова централна двойка защитници за първия сблъсък с германския гранд.

„Не искам да изключвам Ловрен, но в момента не мога да правя планове с него. Той не е тук за добро, защото просто не може да бъде част от тренировките. Връщаме се в петък, а от събота Деян се завръща на „Мелууд” и тогава ще видим”, сподели Клоп.

„Разбира се, ние трябва да се подготвим за този мач по различен начин. Ако Деян даде добър знак в понеделник и каже – „чувствам се прекрасно”, то тогава ще трябва да мислим по друг начин. В момента обаче се подготвяме за срещата и той не е част от това. Трябва да намерим други решения”, призна германският специалист.

В същото време в тренировъчния процес на „червените” се завръща Джини Вайналдум. Холандецът пропусна победата с 3:0 над Борнемут в събота заради вирус.

Ливърпул посреща Байерн Мюнхен на 19 февруари на стадион „Анфийлд”.