Датският шампион Мидтиланд съумя да изтръгне една точка от английския крал Ливърпул, правейки 1:1 в последен мач за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. Мохамед Салах даде аванс на англичаните в първата минута, но полемично отсъдена дузпа в 63-ата минута бе вкарана от Александър Шолц и Мидтиланд спечели втората си точка през кампанията. За съжаление на българина Божидар Краев, той дори не бе в групата за срещата и изгледа мача от трибуните.

Юрген Клоп направи някои промени в състава и да дава почивка на основни играчи. Германецът е направил осем промени от мача с Уулвърхамптън (4:0) през уикенда. Сред титулярите се завръщат Трент Александър-Арнолд, който за първи път ще изведе отбора с капитанската лента, а и Наби Кейта. Двамата се възстановиха от контузии и влязоха като резерви срещу Уулвс. В халфовата линия дебют в Шампионската лига ще направи 19-годишният Лейтън Кларксън. В атака ще действат Салах, Ориги и Жота, а Мане и Фирмино са на пейката.


Срещата стартира перфектно за гостите. Мохамед Салах бе изведен зад гърба на отбраната на датчаните а Свиатченко не реагира добре и Салах напредна към вратата на Мидтиланд. Бранител на гостите се залепи на гърба на египтянина, а вратарят Хансен излезе и опита да парира, но след няколко рикошета топката се отби в крака на Салах и Ливърпул поведе.

След попадението Ливърпул продължи да играе на по-ниски обороти, но Мидтиланд не стигаше до опасности. В 15-ата минута вратарят Хансен парира удар по диагонала от Салах и спря втори гол за гостите. Три по-късно младият халф на Ливърпул Кларксън комбинира надясно с Такуми Минамино. Японецът центрира остро в наказателното поле на датчаните, а Жота засече, но ударът на португалеца с десния крак бе отразен от Хансен.

В 31-ата минута Ливърпул създаде бързо нападение. Жота пресече пас на Мидтиланд, а Наби Кейта изтегли с пас вдясно към Салах. Той прецени да комбинира с Ориги, ала ударът на белгиеца премина встрани от вратата на Хансен. В 33-ата минута домакините бяха много близо до това да изравнят резултата, но Фабиньо изчисти от голлинията. Тогава Дион Куулс центрира добре отдясно към Сори Каба. Той надскочи Александър-Арнолд и стреля с глава, но Фабиньо с крак от голлинията изчисти смело напред.

В последната минута от редовното време Келехер трябваше да се намесва след удар на Ониека, а в ответната атака същото стори и стражът на Мидтиланд Хансен, който спря опит на Жота. В добавеното време на първата част пък Наби Кейта стреля от дъгата на наказателното поле, но пак вратарят на домакините се намеси качествено.

Домакините стигнаха до нов шанс за гол в 83-ата минута чрез Свиатченко. Капитанът на Мидтиланд надскочи Жота след корнер и стреля с глава, ала Куивийн Келехер направо страхотно спасяване. В 89-ата минута Ливърпул реализира попадение. Топката бе цетрирана отдясно, а резервата Мане отигра с глава и пусна топката към Минамино. Японецът вкара с десия крак отблизо. След поредната намеса в мача на VAR някак съдиите видяха игра с ръка на Мане в единоборството и затова голът бе отменен голът на английския шампион.


FT / МИДТИЛАНД - ЛИВЪРПУЛ 1:1

0:1 Мохамед Салах (1)

1:1 Александър Шолц (63-дузпа)

Рефер: Франсоа Летешие (Франция)

Стадон: "Хернинг Арена"

Мидтиланд: Хансен – Куулс, Свиатченко, Шолц, Паулиньо, Ониека, Каюсте, Евандер, Драйер, Мабил, Каба

Ливърпул: Келехер, Александър-Арнолд, Рис Уилиямс, Фабиньо, Цимикас - Кларксън, Кейта, Минамино - Жота, Ориги, Салах