Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър е уверен в шансовете на тима за успех над Барселона в полуфиналите на Шампионска лига и заяви, че стилът на игра на мърсисайдци може да създаде проблеми на каталунците.

„Червените“, които преминаха без особени проблеми през Порто във фазата на 1/4-финалите, пътуват за среща с испанския шампион на „Камп Ноу“ на 1 май, а реваншът на „Анфийлд“ е на 7-и. „Ще ни бъде трудно, но може да победим Барса“, сподели бившият английски национал пред журналисти.

„Те са силен тим, а „Камп Ноу“ е тежко място за гостуване, но не смятам, че те ще са се изправили срещу отбори с подобен стил на игра като нашия. Играх на два пъти срещу тях в груповите фази на Шампионска лига с Манчестър Сити и не достигнах до положителен резултат, така че се надявам третия път да е на късмет. Те са отбор с великолепни индивидуалности и колектив“, похвали съперника Милнър.

„Камп Ноу е фантастичен стадион с чудесна атмосфера. Ще бъде много тежко и трябва да играем на върха на възможностите си, но и за тях няма да е леко“, добави той.

Барселона, който елиминира от турнира Манчестър Юнайтед след общ резултат 4-0, за да продължи към 1/2-финалите, са устремени към требъл през настоящия сезон. Каталунците имат аванс от девет точки на върха в Ла Лига и са на финал срещу Валенсия за Купата на Краля. Милнър разчита на опита в европейските клубни турнири на Ливърпул през последните два сезона. Тимът надигра последователно Порто, Манчестър Сити и Рома в елиминационната фаза миналия сезон, за да достигне финала, където загуби от Реал Мадрид.

„През последните два сезона, при отборите, които преодоляхме в Шампионската лига, трябва да излезем със самочувствие, независимо колко тежък е съперникът и предстоящият мач. Сигурен съм, че ако погледнете към тазгодишното ни представяне в турнира и в мачове, където определено не играхме на ниво, опитът ни помогна да превъзмогнем трудната ситуация. Били сме преди в такова положение и знаем как да излезем от него“, завърши Джеймс Милнър.

Лидерът във Висшата лига Ливърпул гостува на борещия се за своето оцеляване Кардиф в неделя. /БГНЕС