Австрийския шампион Залцбург може и да загуби с 3:4 срещу Ливърпул на „Анфийлд”, но спечели огромни симпатии заради своята непримиримост и отказ да се предаде в тежката ситуация. Само в рамките на първото полувреме европейският клубен шампион взе аванс от 3:0, но до 60-ата минута момчетата на Джеси Марш успяха да изравнят до 3:3.

Първият гол за Залцбург дойде още преди изтичането на първото полувреме, но същинската промяна в играта на тима настъпи именно в първия четвърт час на второто. Това в голяма степен беше провокирано от горещата реч на американския треньор на полувремето.

Марш беше назначен за треньор на тима през юни тази година и много бързо очарова медиите в страната с бързия си напредък в комуникацията на немски език. 45-годишният специалист се постара да говори предимно на този език с момчетата си, които изглеждаха леко неуверени. Основната точка в речта на Марш бе, че Ливърпул наистина е силен тим, но неговият Залцбург не е показал нищо от своята игра. „Искам да видя живот, живот”, провикна се наставникът, докато блъскаше с юмрук в дланта си. Монологът му често прескачаше от немски на английски, а ругатните не бяха никак малко, но очевидно Марш напипа вярната вакса и единствено индивидуалната класа помогна на Ливърпул да вземе важни три точки.