Полузащитникът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн има една мечта. И тя е да бъде част от състава на мърсисайдци във финалния мач в Шампионската лига. Английският халф пропусна финалната среща за Ливърпул през миналата година (бел.ред: загуба с 1:3 от Реал Мадрид), тъй като получи контузия в коляното по време на първия мач от полуфиналния дуел с Рома.

Бившият футболист на Арсенал сподели пред сайта на клуба, че е бил много тъжен след загубата в Киев, макар да скачаше от радост при изравнителния гол на Садио Мане с патериците си. Същевременно Окси, както е известен в средите на „червените”, вярва в безрезервната подкрепа от феновете на отбора, които ще бъдат в Мадрид тази година.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

David Vs Goliath... David unfortunately lost this time 🙄

A post shared by Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) on

След завръщането си в игра през тази година той направи два мача, в които беше на терена около 20 минути, а сега 25-годишният футболист се надява, че ще навакса пропуснатото през изминалия вече сезон. Той ще има гарантирано място на скамейката срещу Тотнъм Хотспър във финала на 1-и юни на „Уанда Метрополитано”, след като УЕФА позволи на отборите да наименуват 12 футболисти, които ще бъдат резерви за своите мениджъри. „Нямах възможност да играя много след травмата си, но съм щастлив, че мога отново да тренирам. Моите мечти се разпростират дотам, че имам желание да играя в Мадрид, но това не зависи от мен. Важно е всеки, който е на терена да даде всичко от себе си за клуба и отбора”, коментира Окслейд-Чембърлейн пред клубния сайт на Ливърпул.

„Ако мога да бъда въвлечен в мача, ще бъде невероятно. Най-важното сега за мен е, че съм здрав и съм готов да запиша все повече минути. През сезона бях малко разочарован, защото усещам, че мога да помогна на този невероятен отбор, който направи феноменален сезон. Виждате, че кампанията бе интензивна, а аз се завърнах след една година, в която бях аут. Не е лесно, тъй като изминах дълъг път досега”, продължи той.

„Вълнението е огромно да бъда част от тази група. Най-хубавото е, че съм в кондиция и мога да бъда част от финала, но ако вляза в мача, то ще бъде величествено. След всичко, което се случи с мен, то ще бъде красиво да бъда в тази ситуация”, завърши Алекс Окслейд-Чембърлейн.


Още по темата:

Ливърпул удължи рекорден спонсорски договор

Клоп е вперил взор в алтернатива за основен играч

​Добри новини за Клоп, №9 отново тренира с отбора