Ливърпул се наслади на магнетична нощ във вечерта на 1-и юни, след като отборът триумфира за шести път с отличието в Шампионската лига. На финала в Мадрид възпитаниците на Юрген Клоп надделяха с 2:0 над отбора на Тотнъм Хотспър, а истерията преди мача за билети от страна на двете фенски групи беше поголовно голяма.

Все пак фалшивите пропуски бяха „на висота” преди дуела, а много фенове на Ливърпул са били арестувани за разпространение на неистински билети. Полицията в Мърсисайд се похвали, че общият брой на арестуваните привърженици – макар не само британски граждание, е само 0,1% от приблизително 65,000 пътуващи.

Полицията обвини „безскрупулните реклами”, че са допринесли за увеличаването на броя на арестите в сравнение с миналогодишния финал, когато „червените” играха срещу Реал Мадрид в Киев.


  • Без арести срещу Наполи, Цървена звезда, Париж и Порто в ШЛ
  • 41 арестувани в Мюнхен за нелегитимен опит за влизане на стадиона, двама арестувани за забранена пиротехника и един за насилие
  • В Барселона – шест привърженици са били задържани за насилие по улиците в централната градска част
  • Седем фенове на отбора са арестувани в Мадрид за притежания на наркотици, оръжия, счупени стъклени бутилки и побоища

„Процентът е минимален (0,1) от тези, които пътуваха, а това е благодарение на добрата работа, която свърши местната полиция”, сподели заместник-шефът на управлението в Ливърпул Роб Кардън.

„Винаги работим с групи от привърженици, за да им осигурим приятното прекарване, но не можем напълно да ги защитим от продажба на фалшиви билети. Много фенове заминаха за Мадрид с надеждата, че ще намерят пропуски, а ние предупреждавахме да взимат само от оторизирани продавачи, както и легитимни търговци. Ако те имаха съмнения, можеха да се обърнат към нас. Продължаваме да призоваваме феновете на Ливърпул да не пътуват за гостувания без да имат билети за мача, тъй като ако им бъдат продадени фалшиви пропуски, то в крайна сметка биват задържани и те”, завърши Кардън.