Дни преди финала на Шампионската лига между Реал Мадрид и Ливърпул, доста неприятна статистика за мениджъра на „червените“ Юрген Клоп извадиха в Испания. Изданието AS посочи, че сякаш прокоба тегне над треньора на английския гранд, когато стигне до финал.

От въпросната медия пишат, че немският специалист до момента два пъти е докарвал свой тим до решителния етап на европейски клубен турнир, като и в двата случая е губел.

Стадионът в Киев чака 63 000 за финала на Шампионската лига

Първият случай датира от сезон 2012/13, когато е начело на Борусия Дортмунд. Извел тима до шампионската титла в Бундеслигата в предходните две кампании, през следващия сезон треньорът умело „дърпа конците“ на тима си в Шампионската лига, като го извежда до финала. На полуфиналита „жълто-черните“ елиминират не кого и да е, а Реал Мадрид и така се стига до изцяло немския сблъсък на „Уембли“. Лондон обаче не се оказва щастлив за Клоп, чийто състав губи с 1:2 от Байерн Мюнхен.

Следващият случай, в който Клоп извежда свой тим на финал е през сезон 2015/16 вече като мениджър на Ливърпул. Турнирът обаче не е Шампионска лига, а Лига Европа. В решителния за трофея мач „червените“ трябва да мерят сили със Севиля, ала испанският тим се оказва непреодолимо препятствие. Севилци надвиват с 3:1 и оставят мърсисайдци с празни ръце.

Ловрен преди финала: Ние няма какво да губим

Сега Клоп за трети път достига финал в надпревара на Стария континент, пише още AS, и предстои да се разбере дали прокобата ще бъде счупена.

„Кралете“ се борят да защитят трофея си от предходния сезон и да спечелят турнира за трета порена година. Задачата им обаче няма да бъде лесна, тъй като срещу тях ще се изправи бойкият тим на Ливърпул.   

Реал Мадрид и Ливърпул ще премерят сили на 26 май от 21.45 часа в Киев.