Тиаго Алкантара ще бъде наблюдаван до мача на Ливърпул с Аякс от Шампионската лига за неговото медицинско състояние, докато Наби Кейта се е завърнал към тренировките на английския шампион и може да играе в Амстердам идната сряда. Испанският халф получи тежък удар от Ричарлисон в края на мача с Евертън, заради което бразилецът бе изгонен с директен червен картон и ще преминава през серия от прегледи преди мача с от група D на „Йохан Кройф АренА”.

„Истина е, че той получи удар, много тежък удар. За всичко останали, трябва да видим. Не е близо до това да е аут, колкото Върджил ван Дайк, но дали ще е готов за сряда? Не знам, трябва да видим”, коментира пред сайта мениджърът на Ливърпул.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

Халфът Наби Кейта пък е обратно на тренировъчните игрища на Мелууд, след като е дал отрицателен тест за коронавирус и вече тренира отново, като Клоп се надява гвинеецът да вземе участие в нидерландската столица.

Германецът даде информации и за травмите на Алисон Бекер и Алекс Окслейд-Чембърлейн, като двамата имат сериозен напредък. „Тримата са добре. Наби тренира вчера, което е супер. Окслейд продължава възстановяването си, но е в добър ритъм и настроение. Алисон пък изглежда много добре. Трябва да видим – хваща топки и вратарските неща, но няма да форсираме включването му. Не всеки път, когато видя Алисон го питам: „Хей, как си днес?” Той винаги ми се усмихва и казва как върви. Днес не съм го видял още, така че чакам да разбера”.

„Наби изглеждаше много добре в тренировките, ако трябва да бъдем честни. Не знам как ще е днес, как ще реагира, което е най-важното за него. Беше в ситуация, която не е ясна за света. Към този момент може би ще участва с Аякс, но трябва да видим”, каза още Клоп.

„Червените” гостуват на Аякс идната сряда от 22,00 часа българско време.