Най-новото и същевременно най-скъпо попълнение на Манчестър Сити – полузащитникът Родриго Ернадес Сасканте-Родри, отправи предупреждение към актуалния европейски шампион Ливърпул, че „гражданите” идват за неговата корона.

23-годишният испанец демонстрира огромно уважение към „червените”, като ги нареди сред трите най-добри отбора в света. Родри, който струваше на Сити рекордните в клубната история 80 милиона евро (62,6 милиона паунда),в същото време демонстрира огромна решимост да участва в революцията на Сити, който ще се опита да подобри най-силното си постижение в Шампионската лига – полуфинал срещу Реал Мадрид през 2016 година.

„Сити постигна ужасно много и те спечелиха всичко в Англия, което е фантастично. Мисля, че отборът е на една много малка крачка разстояние да повтори същото нещо и в Европа”, коментира Родри пред „Манчестър Ивнинг Нюз”.

„Винаги е било моя мета да спечеля Шампионската лига и не мисля, че сме много далеч от реализирането на това.”

„Следя Манчестър Сити от 4 или 5 години. Те подписаха със страхотни играчи като Давид Силва, Серхио Агуеро и Кевин де Брюин, но друга причина е и начинът на игра, титлите. Харесва ми да гледам такъв футбол, затова обичам да гледам мачове на Сити и да се уча. По принцип не гледам много други мачове, но в Англия се опитвам да наблюдавам двубоите на Сити.”

„Откакто Пеп пристигна, промяната в стила на игра беше радикална. Тук, в Англия, а и в Европа се вижда огромен респект към Сити. Те са сред двата или трите най-добри отбора в света. Кои са другите ли? Предпочитам да говорим за Сити, но футболът е и поле на мненията. Ливърпул спечели шампионската лига, така че е редно да кажем, че той е там горе.”

„Сити кара дори силните отбори, които играят срещу тях, да променят стила си, а това е добра индикация”, добави Родри.