Ливърпул бързо ще трансформира разочарованието си от Висшата лига към фокуса за финала в Шампионската лига. Това мнение изрази крайният бранител на „червените“ Андрю Робъртсън.

Ливърпул спечели с 3:1 над Уулвурхемтпън в последния кръг от сезона, но успехът на Манчестър Сити с 3:2 над Астън Вила спомогна на „гражданите“ да спечелят титлата с една точка разлика.

Сега пред Ливърпул стои възможността да оформи требъл в предстоящия мач с Реал Мадрид в Париж идната събота.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

„Ако трябва да бъда честен, смятам, че има два вида емоции. Първото е, че бяхме победени от фантастичен отбор и това никой не може да го оспори. Ман Сити е страхотен отбор. Надпреварвахме се през целия сезон, натискахме се през целия път дотук и това е през последните четири или пет години. Те губеха с 0:2 и успяха да се върнат, а това показва качеството, с което разполагат.

На второ място изпитвам чувство на гордост, че съм част от този изключителен клуб. Начинът, по който момчетата свършиха работата си, е специален и очевидно имаме още работа за вършене. Да се бориш на всички фронтове и всеки мач да е важен, това е специално. Тази група момчета, треньорите, персонала – не мога да не се гордея с всички. Днес ще бъде трудно, но утре ще „се очистим от прахта“ и ще се приготвим за Париж“, започна шотландският ляв бек.

„На почивката знаехме, че губят с 0:1, но проблемът беше при нас. Трябваше да спечелим задължително мача и избързвахме. Феновете изиграха огромна роля, след като знаеха резултата и всичко. Тогава чух приветствието от трибуните. Не знаех дали Ман Сити е вкарал преди това, но очевидно знаех, че Вила е изравнил или е направил 2:0 за себе си. Когато вкарах гола си, видях, че феновете не се радват както обичайно и си казах: Тук нещо не е наред. Бяхме изключително близо, с точка зад тях и над 90 общо. Това е невероятно, но ще се върнем отново следващия сезон и ще опитаме отново да се борим до самия край. Последният път, когато ни се случи това, последва много добра игра от нас и трябва да го направим отново следващия сезон“.

„Трябва просто да преодолеем този момент и имаме почивен ден, който е заслужен. Подготвяме краката си и вторник сме готови за мача с Реал. Четири дни имаме да тренираме за този огромен мач и да спечелим титла №7 в Шампионска лига. Призовавам феновете ни да отидат в Париж пълни с увереност, защото ние сме така. Искаме да направим сезона си специален. Имаме шанс да го сторим, достатъчно добри сме, за да го направим. Трябва да играем по-добре вероятно от Уулвс, но ще бъдем готови. Искам да се представим на възможно най-добро ниво, и ако го направим, надяваме се, че купата накрая ще е при нас“, завърши Робъртсън пред официалния сайт на Ливърпул.