Бившият халф на Ливърпул и Реал Мадрид - Шаби Алонсо, говори пред британските медии преди предстоящия финален мач между двата отбора във финала в Шампионска лига. Двата колоса си дават спор идната събота от 22,00 часа българско време в парижкото предградие Сент-Дени на "Стад дьо Франс" във Франция.

„Играл съм много пъти срещу Юрген. Той е интензивен, много страстен и смятам, че има едни от най-добрите качества като треньор. Може да изведе футболистите си до съвсем други нива и да създава опасности на всички отбори. Всеки треньор има свои методи. Някои са силни тактици, други – аналитици. Има и други, които създават връзки с играчите, дават им свобода, но трябва да си познаваш хората“, започна Алонсо пред BT Sport.

БГНЕС
34 снимки

“Нужно е да си способен да им дадеш правилната рецепта, за да покажат най-доброто от себе си. Това е красотата на играта – нямаш само един вариант. Карло Анчелоти е различен сравнение с Юрген. Клоп е различен спрямо Гуардиола. Пеп е различен спрямо Тухел, спрямо Шави... Обичам, когато Юрген каже, че Ливърпул са „ментални чудовища“, защото ги гледаме какво правят, а това не е лесно. Не е само тази година, това е през последните няколко сезона и затова са силни от ментално естество“.

„Финалът обаче е друго нещо. Мачът е много голям и трябва да покажеш целия си ментален капацитет, защото Мадрид са друг тип „чудовища“. Това ще бъде огромен мач. Бях в Киев преди години и се насладих, че гледах два от бившите си отбори. Не само за финала, а защото бяха стигнали до него. Насладих се и на публиките на двата отбора. Видях приятели от Мадрид, видях и такива от Ливърпул, така че съм „по средата“ и в този финал. И двата тима са страхотни, заслужават да спечелят“, заключи бившият испански халф.