Близо 1000 привърженици на Ливърпул научиха тази сутрин неприятната новина, че полетите им от Града на Бийтълс до украинската столица Киев са отменени. За това те са били информирани от туристическата агенция, организирала чартърните полети за финала в Шампионската лига, който е в събота от 21,45 часа българско време.

За момента отложените полети са три, а засегнатите фенове ще получат парите си обратно. Те са платили по 950 паунда за двупосочен самолетен билет до Киев.

От туристическата агенция обясниха причината за неприятната ситуация. Според компанията проблемът е в украинското летище Бориспол, което не може да приеме множеството полети в последните дни.

„Уважаеми клиенти, с голямо съжаление трябваше да отменим три полета до Киев. Заради многото полети до Киев, летището в Бориспол не може да осигури време за кацане на всички самолети. Работихме изключително усилено в последните 48 часа, за да решим тези проблеми. Разговаряхме с футболен клуб Ливърпул, полицията, УЕФА и всички хора на най-високо ниво, за да решим това. Изчерпахме всички възможности, за да получим място за кацане. Имаме слотове на летищата в Ливърпул и Манчестър. Поискахме слотове за Киев по коректен начин и навреме. Повтаряме, че проблемът е в Киев“, пишат от World Choice Sport.