Старши треньорът на Ливърпул, Арне Слот, сподели своите очаквания преди предстоящия сблъсък с Милан в Шампионската лига. Нидерландецът подчерта, че отборът му уважава класата на Милан, но не изпитва страх преди важния мач.

Не мисля, че някой мениджър или отбор се страхува да играе срещу другия, но ние уважаваме качеството на играчите и историята на Милан“, коментира Слот. Той отбеляза, че въпреки силата на италианския отбор, Ливърпул е готов да се изправи срещу тях със самочувствие и мотивация.

Милан, който се намира в добра форма след убедителната си победа с 4:0 в предишния си мач, ще бъде труден съперник, но Слот подчерта, че Ливърпул не подхожда със страх, а с уважение към техните играчи. „Те разполагат с качествени футболисти, но ние не се страхуваме, просто ги уважаваме. Това е ключов мач за нас,“ допълни старши треньорът.

Слот също така изтъкна значението на срещата, както за него лично, така и за отбора: „Това е голям мач за мен и за нас. Всеки следващ двубой е най-важният, но заради историята, която имат тези два клуба, и мястото, на което се играе, очакваме този мач с нетърпение.“

Очакванията за сблъсъка между Ливърпул и Милан са огромни, като и двата отбора се надяват да започнат своята кампания в Шампионската лига с победа.