Легендата на Ливърпул Стивън Джерард имаше послание, което искаше да отправи до своя наследник като капитан на клуба Джордан Хендерсън. Бележитият полузащитник изрази огромна радост от триумфа на някогашния си съотборник, който с лентата на ръка изведе „червените” до трофея в Шампионската лига.

Предаването на щафетата между двамата се случи през 2015 година, когато Джерард напусна родния си клуб и изкара още една година като футболист в МЛС като част от Лос Анджелис Галакси.

„Когато Джордан Хендерсън вдигна трофея на Шампионската лига над главата си, моето първо чувство беше радост”, коментира Джерард в интервю пред „Таймс”. „Гордост, че Ливърпул отново е на върха на европейския футбол и бях особено горд от Джордан, защото знам колко усърдно се труди. Знам какви жертви направи дотук, напрежението и критиките, на които беше подложен.”

Именно Джерард беше предишният капитан, който през 2005-а година изведе Ливърпул отново до отличието с големите уши.

„Ако трябва да посоча някого като върховния професионалист, то тогава Джордан застава директно начело на списъка. Той е почти перфектен в начина, по който живее живота си.”

„Хендерсън е невероятен модел за подражание. Той е безкористен. Сам се поставя най-назад на опашката, защото първо мисли за всички останали. Той поставя Джордан Хендерсън на последно място.”

„Всичко това е много важно, но, разбира се, той също така е и топ футболист. Има тази мощ в тичането, можете да му имате доверие с топката. Има страхотен обхват на пасовете, а през последните месеци отвърна на предизвикателството да тласка Ливърпул напред и завърши сезона в топ форма.”

„Това е ключът. В Ливърпул няма да как да се задържиш просто ако си страхотен човек. Толкова пъти го видях болезнено близо до успеха и му съчувствах. Да видя него, както и останалите момчета в Ливърпул да прекосят линията, това беше просто брилянтно. Израдвах се в пълна степен на всяка минута.”

„Триумфът ще промени неговия живот, ще промени техните животи. Хората по света ще знаят кой е Джордан Хендерсън, кои са играчите на Ливърпул, но с милиони повече, защото Шампионската лига върви с публика по целия свят”, добави Джерард.