Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп винаги е атракция в своите пресконференции и почти винаги владее ситуацията в тях, като предлага добра сплав от сериозност и шоу. Понякога обаче дори виртуоз като него няма какво да стори, а брифингът му пред медиите в Русия преди днешния мач срещу Спартак Москва най-малкото би могъл да бъде описан като странен.

Сцена втора от кралското меле в групите на ШЛ

Проблемите, които съпътстваха 4-часовия полет на мърсисайдци, определено не бяха най-добрата подготовка за срещата с репортерите. Тя от своя страна бе съпътствана от проблеми с микрофона, удивителни въпроси и езикова бариера, а постоянното щракане на светкавиците също поигра по нервите на Клоп.

Кулминацията настъпи в самия край, когато ненадейно германецът бе попитан: „Маурисио Почетино през уикенда каза, че е влюбен в Хари Кейн. Вие влюбен ли сте в някой от вашите играчи?”

Клоп с култов лаф: Ливърпул не е Харлем Глоубтротърс

Клоп в първия миг не повярва, а когато учудването му премина, заяви: „Наистина съм впечатлен, че се намираме в пресконференция от Шампионската лига и си говорим за такива неща. Наистина вече не разбирам този бизнес.”

„Аз обичам своя клуб, а това включва и играчите. Всъщност обичам и Хари.”

Клопо: Аз съм отличен дефанзивен треньор

Тук обърканата преводачка запита треньора: „Обичате Хари?”

„Кейн, Хари Кейн! Но той е играч на Тотнъм”, отвърна Клоп. „Аз обичам всички добри футболисти и така стоят нещата.”

Дамата до наставника така и не успя да придаде точния смисъл на думите, затова Клоп добави: „Нито въпросът, нито отговорът са важни. Така просто се казва на английски. Всичко това е загуба на време.”