Футболистът на Ливърпул Джердан Шакири беше замесен в любопитна история, истинността на която обаче остава под въпрос. Мениджърът Юрген Клоп умишлено спести пътуването за 27-годишния футболист, който най-вероятно щеше да бъде посрещнат враждебно от сърбите, заради косовските си корени.

Въпреки че крилото не замина с „мърсисайдци” за Белгард, местното издание Kurir, разказа история от миналото на играча, която обаче остава под въпрос.

Според информацията, Джердан Шакири е роден с деформиран десен крак. Изданието съобщава, че кракът му е бил обърнат навътре, тъй като не е имал достатъчно пространство в утробата на майка му.

Джердан Шакири обаче е бил излекуван в Детската университетска болница в Белград. Медиците са използвали Метода на Понсети. Според медицинските издания, това означава, че кракът е бил наместен в правилната позиция, след което е бил гипсиран, за да се задържи неподвижен. След това лекарят извършва репозиция и повторно гипсиране на крайника няколко поредни пъти в продължение на няколко месеца.

Според Kurir, ако сръбските доктори не са се намесили след раждането на детето, днес Джердан Шакири не само нямаше да може да играе футбол, но и нямаше да може да води  нормален живот.

Любопитно изречение е поставено в края на статията в сръбското издание, което също поставя под въпрос истинността на историята: „Въпреки че сръбските лекари са направили всичко, неблагодарният Шакири използва всяка възможност да провокира сърбите.”

Без Шакири отборът на Ливърпул претърпя поражение с 0:2 срещу Цървена звезда в мач от груповата фаза на Шампионската лига.