Реферът Даниеле Орсато не можа за сдържи сълзите след края на полуфинала между Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд (0:1). Двубоят на  “Парк де Пренс” бе последен за италианеца в Шампионската лига и това бе причината за неговите емоции.

Орсато е един от най-известните и високо ценени рефери на УЕФА и ФИФА през последните години, като съдийската му кариера започва през 2002-ра. Намерението на 48-годишния италианец е да се оттегли изцяло от професията след края на UEFA EURO 2024, където със сигурност ще ръководи някои от най-важните двубои в турнира. Преди началото на настоящия сезон опитният рефер имаше 274 наряда в Серия "А", като в това отношение е втори във вечната ранглиста след Кончето Ло Бело (328 наряда).

Той е международен рефер от 2010-а насам, като през 2020-а беше определен като най-добър съдия в света от Международния институт за футболна история и статистика (IFFHS). През последните четири години беше избиран като най-добър и в своята родина. Върхът в съдийската му кариера е нарядът за финала В ШЛ през 2020 г., в който Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 1:0.